Habek i Kovač najavili podršku proračuna Varaždinske županije

Aktualno, Najave 4. prosinca 2017

Varaždin, 4. prosinca 2017. godine – Predsjednik Županijske organizacija SDP-a Mario Habek i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije Hrvoje Kovač na današnjoj su konferenciji za novinare najavili podršku županijskom proračunu za 2018. godinu na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Habek je uvodno rekao da je često naglašavao kako je SDP u Varaždinskoj županiji konstruktivna oporba, no da to nikako ne znači da će biti „kočnica u planiranju i realizaciji županijskih projekata za koje smatramo da idu na korist građana naše županije“.
– Slijedom toga SDP je tražio da se uz postojeće u planu proračuna za 2018. godinu uvrste i sljedeći projekti:

  1. Energetska obnova Srednje škole Ivanec,
  2. Uređenje ceste kroz Družbinec u Općini Petrijanec,
  3. Prekategorizacija nerazvrstane ceste-Komarska ulica u Petrijancu u Županijsku cestu,
  4. Nastavak programa pomoći u kući starijim osobama na području Varaždinske županije,
  5. Obilaznica Novi Marof,
  6. Nastavak uređenja učionica u Osnovnoj školi u Trnovcu Bartolovečkom,
  7. Izgradnja dva odbojkaška igrališta sa tribinama u Ivancu.

Naravno, isto je tako bitno da se intenzivno nastavlja projekt brze ceste Varaždin-Krapina, projekt koji sam ja još 2008. započeo peticijom i koji je za naše Vlade od 2012. do 2015. ušao u izradu projektne dokumentacije i Županija nastavlja intenzivno raditi na tom projektu. To je jako bitan projekt za građane Varaždinske županije i mnoge naše općine i gradove – rekao je Mario Habek.
– Budući da će svi ti prijedlozi biti uvršteni u proračun, kao i činjenica da su prije šest mjeseci bili izbori na kojima su građani dali povjerenje gospodinu Čačiću kao županu, i ovo je njegov prvi proračun, smatramo da je politička korektnost podržati ovaj proračun. Tako su odlučili i Predsjedništvo i Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije. Naravno da ćemo pratiti realizaciju predloženih i svih ostalih projekta te kao i dosad uvijek upozoravati ako je to potrebno i kritizirati ako ti isti projekti neće biti realizirani – dodao je predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek.
Kovač je naglasio da će županijski proračun podržati iz dva razloga.
– Jedan je taj što se u proračunu nalazi nekoliko projekata koji su bili pokrenuti za vrijeme naše participacije u županijskoj vlasti. Bilo bi nepristojno i ne bi bilo fer da sami sebi skačemo u usta i sad odjednom da taj proračun ne valja, a provode se određeni projekti koji su bili od značajnog strateškog interesa tada, a očito su još uvijek i danas. Primjerice, poboljšanje zdravstvene usluge na području Varaždinske županije. Mislim da je u interesu svima nama da se takvi dobri projekti nastave i dalje. Drugi razlog je taj što je gospodina Čačića izabralo šire biračko tijelo i ima apsolutno legitimno pravo da ovaj proračun odradi do kraja jer je za to dobio povjerenje, a proračun za naredne godine, kad će ga on potpisivati, također ćemo malo detaljnije analizirati pa ćemo možda imati drugačiji stav po tom pitanju. Do onda vrijeme će pokazati što i kako će se stvar realizirati. Mi smo tu da budemo savjest Županijske skupštine – kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Hrvoje Kovač.
Županijski će vijećnici o proračunu raspravljati i glasati na sutrašnjoj sjednici koja je najavljena za 9 sati.