Međunarodni praznik Dana žena.

Aktualno 3. ožujka 2019

U povodu Međunarodnog praznika Dana žena, SDP Varaždinske županije priređuje program. Ove subote Forum žena iz Lepoglave u Restoranu Ivančica od 19 sati organizira prigodno druženje. U četvrtak 7. ožujka u TKIC Svibovec Podravski s početkom u 19 sati održava se javna tribina “Prava žena u suvremenom hrvatskom društvu”. Tribinu koju organizira ŽO SDP – Varaždinske županije i matična Općinska organizacija Sračinec vodi saborska zastupnica Sabina Glasovac. Očekuje se predsjednik Davor Bernardić.
Osmog ožujka se ide u HNK Varaždin na kazališnu predstavu “Ja, tata” koja počinje u 18 sati. Na taj dan podijeliti će se nekoliko tisuća karanfila, zaštitni znak/cvijet Foruma žena SDP-a. U subotu 9.ožujka ludbreški Forum žena SDP – a u Hotelu Amalia u Ludbregu organizira proslavu Dana žena.
” Dan žena je prilika da se okupimo i zabavljamo podsjećajući koliko je zahtjevna i važna uloga nas žena u obitelji i društvu “, napomenula je Alenka Car, predsjednica Foruma žena SDP – a Varaždinske županije. Predsjednica SDP – a Varaždinske županije i kandidatkinja stranke na listi za izbore za Europski parlament Barbara Antolić Vupora, istaknula je kako je SDP stranka koje ne brine o ženama samo deklarativno, već su i žene i ravnomjerno zastupljene u svim stranačkim tijelima i listama. Za žene je ključno imati ne samo ista prava već i istu plaću!