Zoran Milanović na druženju SDP-ovaca u Ivancu

Aktualno, Press 2. ožujka 2016

Nakon što je u subotu unutarstranački predizborni skup održao u Ludbregu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović posjetio je i zapadni dio Varaždinske županije gdje je u prepunom amfiteatru ivanečke srednje škole razgovarao s preko 160 članova SDP-ovaca sa šireg ivanečkog područja.

Prisjetio se Zoran da je zadnji puta u našem kraju bio prije točno devet godina, a dolazak u Ivanec iskoristio je da zahvali svim članicama i članovima stranke koji su dali svoj doprinos u predizbornoj kampanji u studenom prošle godine – Bez snažnog SDP-a ne možemo. Moji suradnici koji su odradili sjajan posao ne bi nikad postali ministri, niti bih ja postao hrvatski premijer i imao tu čast i priliku da sjedim i radim u Europskom vijeću. To smo mogli samo radi SDP-a, ne zbog naših imena i prezimena već zbog SDP-a i na tome vam hvala. Nakon četiri godine mogu reći da sam ponosan na vas. Hvala vam na svoj podršci i radu kojeg ste uložili ovdje u Ivancu i okolici – poručio je Milanović.

Ležeran i prilično dobre volje, Zoran je ispričao i osobnu anegdotu sjećajući se posljednjeg posjeta našem kraju – Kada sam prvi put došao ovdje imao sam 40 godina i izgledao kao da mi je 35, danas imam 49 godina i tak’ izgledam. Našopali ste me s onim jegerom bez kruha od kojeg vam bubrezi eksplodiraju – simpatično je Zoran izmamio smijeh u amfiteatru.

Teme su s vremenom postajale ozbiljne pa su članovi redom pitali predsjednika Milanovića o aktualnoj unutarstranačkoj kampanji i odnosu s protukandidatom Zlatkom Komadinom – O Zlatku mogu i želim govoriti samo biranim riječima. Neću govoriti sve što znam, ali želim vam svima skrenuti pažnju na jedan važan detalj. Sistemu “jedan član – jedan glas” kojeg sam osobno predložio još prije devet godina, protivili su se moji današnji protivnici kojima je to glavna poruka u kampanji – kazao je Milanović.

Na upit o stanju u varaždinskoj organizaciji SDP-a koja nikako da postane perjanica socijaldemokracije na sjeveru, Zoran odgovara kako se neće direktno miješati u izbore za novo vodstvo, ali poručuje kako moramo početi stvarati nove kadrove s kojima možemo dugoročno nastupati u političkoj areni – SDP na sjeveru Hrvatske sve je jači i jači i cilj je još ga dodatno ojačati, posebno u Varaždinu. U Varaždinu trebamo stvoriti jače kadrove i razmišljati o mjestu gradonačelnika. Bez obzira na dobre odnose i koaliciju s HNS-om, SDP treba imati svoje kandidate za najviše funkcije. To je zdrava konkurencija, a SDP nije stranka koja će jesti mrvice s poda – izjavio je Milanović.

Je li SDP-a doživio poraz na izborima prepustio je svakom članu stranke da sam presudi, a rekao je i da su u izbornoj kampanji prvi stizali HDZ i na kraju ga dostigli – I sad me HDZ optužuje da sam im ukrao 6 mandata. To je nemoguće. To je na granici čarobnjaštva, da ukradete nešto HDZu – šaljivo je zaključio Zoran druženje sa SDPovcima u Ivancu i pozvao ih na zajedništvo nakon provedenih unutarstranačkih izbora.

Osim Zorana Milanovića, na skupu su bili i bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, predsjednica Skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te brojni SDPovi dužnosnici s područja Varaždinske županije.