Ministar Matić gost sjednice Županijskog odbora

Aktualno, Press 30. svibnja 2015

Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktualnoj situaciji na političkoj sceni u županiji, ali i na nacionalnoj razini. Pozivu županijskog predsjednika i saborskog zastupnika Maria Habeka odazvao se ministar branitelja Predrag Matić, inače nestranački član Vlade Zorana Milanovića, koji je okupljenima objasnio aktualnu problematiku u svom ministarstvu kao i situaciju vezanu uz prosvjede u Zagrebu.

Matić je posebno istaknuo činjenicu kako je ono što je prema braniteljima obećano Planom 21 u cijelosti ispunjeno i da upravo zbog toga ne vidi razloge aktualnih prosvjeda te kako je jasno da su oni ispolitizirani u nečiju svrhu. Kao vukovarski branitelj ministar Matić je i ovu prigodu iskoristio da zahvali brojnim braniteljima i policajcima iz Varaždinske županije na velikom trudu i žrtvi u obrani Vukovara jer je baš iz našeg kraja bilo puno branitelja u gradu heroju od kojih se nekih Matić i danas sjeća jer su zajedno ratovali.

Drago nam je da je ministar Matić ukazao čast i bio gost našeg Županijskog odbora i detaljno nam prezentirao rad u svojem ministarstvu. Kao ratni heroj i kao ministar koji ispunjava obećano ima našu punu podršku – istaknuo je Mario Habek.

Županijski odbor je nakon ove teme raspravio i rezultate izbora za Mjesne odbore na području Grada Lepoglave gdje je postignut dobar rezultat i pobjeda u koaliciji s HNS-om i HSU-om, a posebno je istaknuta činjenica da SDP ima i dva predsjednika Mjesnih odbora što dosad nije imao, pa je očito da stranka raste.

Dobar rezultat očekuje se i na predstojećim izborima u Gradu Varaždinu gdje SDP izlazi samostalno i u stranci vjeruju da će građani dati podršku konkretnim, realnim i mogućim ciljevima koje stranka i njeni kandidati nude.