Karanfili s osmijehom povodom Međunarodnog dana žena

Aktualno, Press 8. ožujka 2016

U povodu Međunarodnog dana žena, Gradska organizacija SDP-a Lepoglava tradicionalno je svoje sugrađanke darivala karanfilima uz iskrene čestitke povodom njihovog dana.

Predvođena predsjednikom Gradske organizacije Hrvojem Kovačom kojem su se priključili i predsjednik Foruma seniora SDP-a Lepoglava i Mjesnog odbora Vulišinec-Viletinec Stjepan Špiranec, predsjednik Mjesnog odbora Purga Ivo Hojsak te predsjednik Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Mario Habek, akcija je uz karanfile sugrađankama ponudila i pokoji osmijeh, a iz razgovora sa sugrađankama vidjelo se da su ugodno iznenađene iako su neke i očekivale ovo simbolično darivanje – Nemam ništa protiv bilo kakvog darivanja i toplih riječi, ali karanfili su tradicija i bez njih Dan žena nije to što jest – kazala je jedna od građanki.

Habek je u razgovoru s građankama naglasio ulogu SDP-a u obilježavanju Međunarodnog dana žena podsjetivši ih pritom na sva nastojanja stranke da ravnopravnost spolova ne bude samo floskula povodom Dana žena – Rodna ravnopravnost jedan je od uvjeta izgradnje pravednog društva. Žene same najbolje znaju koliko su postigle i koji su ciljevi još pred njima. SDP je proveo što je i rekao, donio je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji se tiče temeljnih ljudskih prava, ‘kulture srca’, branio je i unaprijeđivao obitelj, iako nije organizirao referendume u ime obitelji. Kad smo branili pravo etničkih manjina na uporabu pisma i jezika, branili smo i prava žena, prava slabijeg. Žene čine 36 posto članstva SDP-a, najaktivniji su dio stranke i zaslužuju biti na odgovornim mjestima ne samo u stranci nego i u društvu. Puno je posla još pred svima nama, ali na tom putu putu žene imaju moju podršku. Sretan vam Dan žena – poručio je Habek.

Dijeleći karanfile, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač naglasio je važnost Međunarodnog dana žena u današnjem svijetu kad su naoko prava muškaraca i žena izjednačena – Dan žena je svaki dan, ama baš svaki. Danas smo samo nekako organizirano svjesniji te činjenice. Ipak, dobre je želje uvijek važno i dobro željeti i očekivati. Danas slavimo žene diljem svijeta, slavimo vaš ekonomski, socijalni i politički uspjeh u koji ste utkale cijelu sebe svih ovih godina borbe za svoja prava. Poštovanje, ljubav i priznanje – to su glavne riječi kojima se danas opisuje ovaj dan, ali danas više no ikad, važno je podsjetiti kako sva prava, koja danas imate, nisu vam bila samo tako “data”, za njih ste se morale izboriti, a ta borba često je bila žestoka i teška. Ali uspjele ste! Nekad ste tražile svoje heroje, ali vama zapravo ne trebaju heroji, uzori u koje se možete ugledati jer je dosta samo pogledati u ogledalo i vidjeti pravog heroja koji može koračati ovim svijetom ponosno, slobodna duha i otvorenog uma. Sretan vam vaš dan, jedan od vaših mnogih u godini. Sretan vam Međunarodni dan žena – poručio je Kovač.