Županijska vijećnica Mirjana Kolarek Karakaš prešla u Klub vijećnika SDP-a

Aktualno, Press 20. studenoga 2015

Mirjana Kolarek Karakaš, vijećnica Skupštine Varaždinske županije, prijeći će u Klub vijećnika SDP-a.

– Ona ostaje i dalje članica svoje Zagorske stranke, ali smatramo da SDP s ovim ulaskom pokazuje stabilnost i snagu na županijskoj razini koju smo pokazali i na izborima za Mjesne odbore kao najjača stranka i na parlamentarnim izborima gdje smo s Koalicijskim partnerima osvojili gotovo 50 posto glasova. Naš Klub vijećnika dobro radi, a s ulaskom dr. Kolarek Karakaš bit ćemo još i jači jer dobivamo stručnu osobu iz područja zdravstva, rekao je na pressici održanoj u prostorijama SDP-a u Varaždinu, 20. studenoga, Mario Habek, predsjednik Županijske organizacije SDP-a objavljujući time proširenje Kluba vijećnika SDP-a.

– Kao potpredsjedniku SDP-a Županijske organizacije drago mi je da se naš Klub širi, istaknuo je i Alen Kišić te dodao: – Krenuli smo sa sedmero vijećnika koji su bili izabrani, a s ulaskom kolegice Pomahač, a sada i dr. Kolarek Karakaš, naš klub ima devetero vijećnika. To potvrđuje našu snagu, a na prošlim izborima dobili smo na razini Županije desetak tisuća preferencijalnih glasova i to gotovo bez ikakve pojedinačne kampanje. Budući da je na županijskoj skupštini od 30. studenoga biti izglasavanje proračuna ne bih želio da se to shvati kao razlog prelaska, jer mi većinu «ruku» imamo i bez nje. No, drago nam je da je dr. Kolarek Karakaš u nama prepoznala partnera, a ako gledam iz pozicije zamjenika župana, za mene je ovaj ulazak i jedno osobno priznaje jer dr. Kolarek Karakaš nas je potaknula da podržimo novi biokemijski laboratorij u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, što je korist za oko 50-tak tisuća građana.

Dr. Mirjana Kolarek Karakaš istaknula je da je u politici motivira činiti stvari za opće dobro i da je uvijek nastojala raditi i biti pri vrhu kod odlučivanja o području koje je njezina profesija ali i ljubav.

– Za mene je veliko priznanje da je jedna tako velika stranka u meni vidjela osobu koja može pridonijeti cjelokupnom razvoju, a pogotovo razvoju zdravstvene zaštite u našoj Županiji. Moja Zagorska stranka bila je u koaliciji s SDP-om na ovim izborima i mi nastavljamo tu suradnju na lokalnoj razini. Prepoznala sam se u zdravstvu koje najbolje poznajem, zato laboratorij koji je realiziran u suradnji sa Županijom i zamjenikom župana Kišićem smatram velikim uspjehom. U drugom mandatu, kako sam predsjednica Savjeta za zdravlje, otvorene su i dvije pedijatrijske ordinacije, u Varaždinskim Toplicama i u Lepoglavi, kazala je dr. Kolarek Karakaš te naglasila još jednom da je jedini razlog njezina prelaska iz jednog u drugi klub vijećnika bilo opće dobro za ljude ovoga kraja.

Na pitanje novinara što je prevagnulo da se nakon što je bila u desnoj i u lijevoj koaliciji sada prikloni lijevoj koaliciji, odgovorila je:

– Prije sam bila u Demokratskom centru, a nakon toga prešla u Zagorsku stranku. Politika je umijeće mogućeg i mala stranka ne može sama i mora koalirati, ući u suradnju, da se nešto može i učiniti. Bez pozicije ne možete učiniti ništa, niti ako ste samo član, a ja nikad nisam željela niti u jednom segmentu društva biti pasivna. Bila sam zamjenica predsjednika pedijatrijskog društva, a sada sam zamjenica predsjednice Društva za preventivnu socijalnu pedijatriju koje je nedavno organiziralo simpozij u Varaždinu.

Bila je, kako kaže i u koaliciji s HSS-om, HSP-om, Kneginečkom strankom i drugima i ušla je u Županijsku skupštinu s tom opcijom.

– Ne dijelim ljude na lijeve i desne već na one koji nešto čine ili ne čine. Uvijek se male stranke uzimaju na zub, no i dobri profesionalni političari balansiraju u smjeru s kime se nešto dobro može učiniti – zaključila je.

Preneseno s portala varazdinske-vijesti.hr