Održana konstituirajuća sjednica županijskog odbora

Aktualno 4. srpnja 2018
Ovog je utorka 03.srpnja 2018. godine, s početkom u 19:30 sati, u Varaždinu održana konstituirajuća sjednica Županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije.
Po predloženom dnevnom redu sjednice, novoizabrane članice i članovi županijskog odbora raspravljali su o mnogim temama važnima za buduće funkcioniranje SDP-a u Varaždinskoj županiji, a osim prisutnih članica i članova s prostora Varaždinske županije, sjednici je kao gost prisustvovao i predsjednik SDP-a Međimurske županije i regionalni tajnik SDP-a Mladen Novak.
Nakon provedene rasprave pod prvom točkom dnevnog reda te donošenja Poslovnika o radu županijskog odbora, predsjednica Barbara Antolić – Vupora dala je riječ predsjednici Županijske izborne komisije, koja je pod drugom točkom dnevnog reda prisutnim članicama i članovima ukratko dala izvještaj sa provedenih izbora za predsjednika, potpredsjednike i članove županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije. Pod trećom točkom dnevnog reda, a na prijedlog predjsednice Antolić – Vupore, županijski odbor izabrao je i tajnika Županijske organizacije Romana Veršića.

Donesena odluka o održavanju Tematsko-izvještajne konvencije

Nakon “proceduralnih” točaka dnevnog reda, županijski odbor nastavio je sa daljnjim radom. Pod četvrtom točkom dnevnog reda pristuni članovi raspravljali su o održavanju izvještajno – tematske konvencije SDP-a te temama koje će se naći na dnevnom redu Konvencije. Donesena je odluka kako će jedna od tema biti donošenje novog Pravilnika o ustrojstvu Županijske organizacije, čime bi se osnovalo novo tijelo organizacije – Izvršni odbor te Tajništvo stranke, koje će se sastojati od tajnika zaduženih za pojedina područja rada SDP-a, a kojima će rukovoditi tajnik Županijske organizacije.
Na sljedećoj točci dnevnog reda predsjednica Antolić – Vupora predložila je osnivanje nekoliko novih Savjeta stranke, u cilju jasnijeg artikuliranja stavova i donošenja programa i politika SDP-a u Varaždinskoj županiji u sljedećem razdoblju. U svrhu toga osnovana su tri Savjeta:
– Savjet za jedinice lokalne samouprave, predsjednik Nikola Podoljnjak
– Savjet za članstvo i organizacije, predsjednik Daniel Vlaisavljević
– Savjet za kulturu, predsjednk Ivan Obadić
Kao koordinator rada svih Savjeta imenovan je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Bruno Ister.
Prisutne članice i članovi nakon donošenja odluke o osnivanju Savjeta svojim su prijedlozima predložili osnivanje još nekoliko Savjeta SDP-a, koji bi u svom djelokrugu obuhvatili teme zdravstva, socijalne skrbi, sporta, obrazovanja, gospodarstva te ratnih veterana. S obzirom na velik broj prijedloga, dogovoreno je kako će svi članovi dobiti priliku javiti se za rad u Savjetima stranke te će se naknadno donijeti odluka o osnivanju još nekih Savjeta, koji bi obuhvaćali gore navedene teme.
Na kraju sjednice pokrenuta je i rasprava o aktivnostima SDP-a u narednom razdoblju. U konstruktivnoj i kritičkoj raspravi raspravljene su i neke aktualne teme, koje će uskoro biti predstavljene javnosti, a prisutne članice i članovi obaviješteni su i o održanim konvencijama Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždin.