SDP je najjača stranka u Varaždinu, i nadalje gradu ljevice

Aktualno, Press 1. lipnja 2015

U varaždinskoj Gradskoj organizaciji Socijaldemokratske partije iznimno su zadovoljni rezultatom ostvarenim na izborima za vijeća mjesnih odbora održanih u nedjelju, 31. svibnja.

Kako podsjećaju u svome priopćenju,  SDP je na izbore izašao samostalno i osvojio 23 posto glasova, odnosno ukupno 33 mandata.

– Time je stranka samostalnim listama osvojila drugo mjesto u gradu i po broju mandata i po ukupnom broju glasova, i sama osvojila samo tri posto glasova manje od kompletne ujedinjene desnice predvođene HDZ-om – stoji u priopćenju, uz dodatak da se time SDP pokazao liderom svih stranaka ljevice i centra, koje su, kada se zbroje glasovi, zajedno osvojile blizu 70 posto glasova.

Napomenuli su i da su u ove izbore SDP-ovci ušli pod vodstvom povjerenika, nakon rastuštanja Gradskog odbora, te su stoga, kažu, još zadovoljniji rezultatima.

– Tim više sto smo pojedinačno najjača stranka u gradu, i to nakon dosta vremena. Vjerujem da ćemo uz dva sigurna mjesna odbora putem koalicija imati naše ljude na čelu još njih nekoliko. Hrvatska demokratska zajednica s partnerima ima pobjedu zahvaljujući širokoj koaliciji, međutim kad bi se zbrojio rezultat stranaka ljevice i centra jasno je da je Varaždin i dalje lijevi grad – kaže Mario Habek, saborski zastupnik i županijski predsjednik SDP-a, ujedno i povjerenik Gradske organizacije.

– Pokazali smo da se terenskim radom i obećavanjem samo onog što je realno ostvarivo i moguće može zadobiti povjerenje građana. Ovakav rezultat bit će nam podstrek za daljnji rad na jačanju SDP-a kao najjače stranke u gradu Varaždinu – zaključuje se u priopćenju.

Preneseno s portala varazdinski.hr