SDP održao godišnje druženje s medijima

Aktualno 11. siječnja 2019

Da bi se u neformalnom tonu kratko rezimirala prošla poslovna godina, u četvrtak, 10. siječnja, SDP Varaždinske županije, u ugodnom je druženju okupio novinare iz redakcija s područja županije.

Tom je prilikom, zahvalivši novinarima na suradnji u proteklom razdoblju, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, zahvalila i na dolasku na prvo druženje takvog oblika, te istaknula kako SDP uvijek želi surađivati s medijima, budući da je i  kao politička partija dužna prenositi svoje stavove javnosti.

Iako to i nije moguće uvijek u ovakvom „neformalnom obliku“ , ovaj susret prilika je i za duži razgovor s predstavnicima medija, kako bi se prenijela i osobna razmišljanja koja često i nisu mogla biti dovoljno dobro uočena od strane građana.

Na novinarsko pitanje o tome kakvi smo bili u obavljanju posla i jesmo li bili korektni, Barbara Antolić Vupora je dodala:

-Naravno da vi kao novinari morate gledati objektivnu sliku i u tom dijelu mi kao stranka, s obzirom na to da smo oporba nismo uvijek najzadovoljniji. Svjesni smo činjenice da svaka jedinica lokalne samouprave sa svojim čelnikom raspodjeljuje novac, međutim, onaj dio koji čini oporba je uvijek podzastupljen, što je možda i prirodna situacija.  No, gledate li s druge strane, za objektivnost samog izvještavanja građana  je bitno i ono što oporba ima za reći. – rekla je.

-SDP kao stranka ima dvije lokalne samouprave, Grad Ludbreg i Općinu Petrijanec i ovdje je suradnja na dobroj razini i time smo zadovoljni. SDP ima i nekoliko zamjenika gradonačelnika ili zamjenika načelnika,  kao što su nazočni Mario Klapša, Hrvoje Kovač, Mario Milak i Žarko Rodeš, dakle ljude koji obnašaju dio izvršnih funkcija, ali i u toj poziciji teško mogu doći do mogućnosti da se u dovoljnoj mjeri artikulira sve što SDP zastupa. – nadodala je

Nije sve tako crno!

-Početak je godine i SDP nije u najboljoj poziciji. Ankete su pokazatelji nešto lošijeg rejtinga, no ova ekipa  koja je u „dolasku“  jamči da ćemo se truditi opravdati povjerenje građana, te da svi zajedno pokažemo da  našim radom, našim stavovima i našim zalaganjem ćemo popraviti stanje u Varaždinskoj županiji za dobrobit njenih ljudi,  bez obzira kako SDP stajao na državnoj razini. – rekla je Antolić Vupora.

Novinarima se kratko obratio i predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković, koji je izrazio nadu da će tijekom susreta doći do neslužbene razmjene mišljenja, kojom bi svojim primjedbama i kritikama novinari mogli usmjeriti SDP da bude bolji.

– SDP je oporba u gradu Varaždinu i trudimo se pokazati da smo oporba koja radi u interesu građana i tako ćemo i dalje raditi. Pokazat ćemo da ćemo biti prava alternativa na sljedećim lokalnim izborima, da ćemo građanima ponuditi kvalitetan program koji će oni prepoznati, jer ono kako se sada grad vodi nije dobro i to su činjenice. SDP nije zadovoljan, mislimo da i građani nisu zadovoljni. – zaključio je Marković

Osim neslužbenog druženja  novinara se čelnicima županijske, gradskih i općinskih SDP.-ovih organizacija, susret je započeo  kratkim, ali vrlo zanimljivim kvizom odigranom putem računalne aplikacije, a u kojem su novinari kroz odgovore na 20 kratkih pitanja, zapravo saznali koliko sami poznaju rad i djelovanje SDP-a na razini Varaždinske županije.

*Preuzeto sa internet stranice Sjeverni.info (https://sjeverni.info/antolic-vupora-rejting-je-los-no-ekipa-koja-je-u-dolasku-svojim-ce-zalaganjem-zasigurno-popraviti-stanje-sdp-a-u-zupaniji/)