Obilježena 25. godišnjica SDP-a Varaždinske županije

Aktualno, Press 6. veljače 2016

Više stotina SDP-ovaca okupilo se danas u Turistu u povodu obilježavanja 25. obljetnice SDP-a Varaždinske županije.

Varaždinskim SDP-ovcima pridružio se i predsjednik stranke Zoran Milanović, SDP-ovi bivši ministri, ali i aktualni saborski zastupnici.

Bila je to prigoda da bivši premijer prokomentira aktualnu situaciju, ali i da se osvrne na proteklo razdoblje.

Tako je Milanović, među ostalim, komentirao i razrješenje ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, a koje je potpisala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednik SDP-a istaknuo je kako se predsjednica o smjeni trebala konzultirati s premijerom Oreškovićem.

Sve skupa ukazuje na jedan kaos i bezvlašće u kojem Hrvatska niti ima vlast, niti koherentnu vladu, niti osobu koja u svojstvu premijera donosi odluke – izjavio je, među ostalim, Milanović.

Ukoliko ga žele smijeniti neka se dogovore, ali neka ne blamiraju državu – dodao je Milanović.

– Za Lozančića se ne bojim, to je čovjek koji će naći vrhunski posao bilo u kojemu trenutku i koji je, u trenutku kad sam ga imenovao, rekao da to želi raditi samo četiri godine. Međutim, neki ga ljudi iz okruženja predsjednice mrze, a ona uvijek potpada pod utjecaj lošega društva i polusvijeta – nadovezao se Milanović.

Komentirao je i imenovanje predsjednika saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te izjavio kako je zakon jasan da tim odborom treba predsjedati predstavnik najjače oporbene stranke.

Mi smo odredili Ranka Ostojića i nećemo odrediti nikog drugog – rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a održao je motivirajući govor, a pritom je zahvalio svim svojim suradnicima, ali i ostalim članovima stranke, a pritom je komentirao i vladajuću koaliciju.

Kad predsjednik HDZ bude kao CDU i kad predsjednik HDZ-a bude imao manire poput Angele Merkel, ja ću se povući iz politike – rekao je Milanović. Dodao je i kako je SDP brana i jamac da Hrvatska neće postati kao ”bliskoistočna džamahirija”, već da će ostati uređena i moderna država.

Okupljenima se obratio i Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije, koji se među ostalim osvrnuo na parlamentarne izbore, ali i izbore za Vijeća mjesnih odbora u pojedinim gradovima i općinama.

Pritom je podsjetimo kako je koalicija Hrvatska raste ostvarila dobar rezultat na parlamentarnim izborima u III. izbornoj jedinici, a posebice u Varaždinskoj županiji, gdje su odnijeli pobjedu u svim gradovima te u većini općina.

Preneseno s portala varazdinske-vijesti.hr