Ministri Dončić i Maras gosti sjednice Županijskog odbora

Aktualno, Press 28. kolovoza 2015

Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije jučer je održao svoju redovnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktualnoj situaciji na političkoj sceni u županiji s posebnim naglaskom na provedene izbore za Vijeća mjesnih odbora Grada Varaždina te o pripremama za Parlamentarne izbore.

S obzirom na praksu s prethodnih sjednica Županijskog odbora, i ovog su nam se puta u radu pridružili ministri. Ovoga puta to su bili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji su okupljenima približili zadnje aktualnosti kako iz svojih resora tako i iz vrha stranke.

Sjednica je započela analizom rezultata izbora za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Varaždinu gdje je SDP izašao samostalno i postigao odličan rezultat – osvojio je 23 posto glasova, odnosno ukupno 33 mandata – Jako smo zadovoljni rezultatima tim više što smo pojedinačno najjača stranka u gradu, i to nakon dosta vremena. HDZ s partnerima ima pobjedu zahvaljujući širokoj koaliciji, međutim kad bi se zbrojio rezultat stranaka ljevice i centra jasno je da je Varaždin i dalje lijevi grad. Pritom je SDP najjača stranka što nam daje odličan stranački i koalicijski potencijal za sljedeće izbore, kao i za unutarstranačke izbore koje ćemo provesti – izjavio je predsjednik Županijske organizacije SDP-a i povjerenik stranke za grad Varaždin Mario Habek.

Na sjednici su također sudjelovali i novoizabrani vijećnici SDP-a iz varaždinskih Mjesnih odbora koji su iskoristili priliku da upoznaju naše ministre i s njima se prigodno prošpanciraju Varaždinom.

U razgovor oko priprema za Parlamentarne izbore aktivno su se uključili i ministri. Gordan Maras u svom je govoru kratko spomenuo najznačajnije aktivnosti ove Vlade koje su lako provjerljive, istinite i bez bilo kakve mrlje, a o kojima valja građanima stalno govoriti – Ova Vlada uhvatila se u koštac s najvećim izazovima koji su godinama usporavali zemlju i za njih smo pronašli rješenja. Rast BDP-a dokaz je da smo počistili nered kojeg je ostavio HDZ. Rekordna turistička sezona, najniža stopa nezaposlenosti u posljednjih 6 godina, rast izvoza za 12% i uvođenje reda u porezni sustav temelj su daljnjeg rasta Hrvatske. Obećali smo rast gospodarstva koje se sada ostvario. Briga za građane je i dano obećanje da ćemo riješiti problem švicarskog franka i on je sada riješen – kazao je ministar Maras.

Ministar Hajdaš-Dončić u svom se izlaganju osvrnuo na lijeve populiste i radikale ljevice s kojima se ljudski možemo složiti, ali koji zbog manjka želje za kompromisom brzo nestanu s političke scene. To je pak povezao s istinskim idealima socijaldemokracije koje SDP promiče kroz svoju aktivnu politiku i povećanje životnog standarda u kojima su zdravstvena skrb i obrazovanje besplatni – To je ono što je građanima jako bitno. I to je ono na čemu se intenzivno radi cijelo vrijeme. Standard koji smo omogućili u tim sektorima je onaj ljudski moment naše vladavine. To je naša politika jer građani, a ne kapital i banke, za nas su na prvom mjestu. – zaključio je Hajdaš-Dončić.

Nakon pitanja i rasprave s gostima dalo se zaključiti kako je SDP, a pogotovo naša Županijska organizacija spremna za predstojeće izbore i kako sve planirane aktivnosti na terenu idu svojim tokom što ohrabruje koordinatore diljem županije za pravu borbu za koji mjesec.