Habek, Kišić, Marković i Šalig u Glavnom odboru SDP-a

Aktualno, Press 3. prosinca 2016

Danas je u Zagrebu održana 14. Konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske, na kojoj su se među ostalim, birali članovi Glavnog odbora i Predsjedništvo. Konvencija je okupila oko 2.300 izaslanika, a vodilo ju je Radno predsjedništvo na čelu s Rankom Ostojićem. Nakon izbora, članovi SDP-a su odlučili kako u Glavni odbor iz Varaždinske županije ulaze Mario Habek (Ivanec), Krešimir Šalig (Ludbreg), Miroslav Marković (Varaždin) i Alen Kišić (Varaždin). Kišić je izabran s najvećim brojem glasova županijskih delegata na konvenciji, a prvi put se biralo po županijskom principu, a ne svi za sve.

Također, izabrano je Predsjedništvo stranke, kao i podpredsjednici. Novi potpredsjednici SDP-a su Zlatko Komadina, Boris Lalovac, Rajko Ostojić i Peđa Grbin.

U Predsjedništvo stranke izabrani su: Rajko Ostojić, Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Ivana Posavec Krivec, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Domagoj Hajduković, Biljana Borzan, Zlatko Komadina, Peđa Grbin, Arsen Bauk, Franko Vidović, Predrag Fred Matić, Ivo Jelušić, Nenad Livun i Romana Jerković.

Ostale rezultate možete provjeriti na linkovima niže.

Rezultati glasovanja za potpredsjednika SDP-a

Rezultati glasovanja za članice i članove Predsjedništva

Rezultati glasovanja za članice i članove Glavnog odbora