Habek: Dobri rezultati, još bolji za četiri godine

Aktualno, Press 5. lipnja 2017

Varaždin, 5. lipnja 2017. godine – Predsjednik varaždinske Županijske organizacije SDP-a, Mario Habek, na današnjoj je konferenciji za novinare zahvalio biračima koji su u drugom krugu lokalnih izbora dali svoj glas SDP-u i koalicijskim partnerima.

SDP-ov Dubravko Bilić osvojio je novi mandat u gradu Ludbregu već u prvom krugu, a Željko Posavec je novi načelnik Općine Petrijanec nakon drugog kruga. Zamjenici načelnika iz redova stranke su Žarko Rodeš u Cestici, Mario Klapša u Maruševcu, Mario Milak u Trnovcu i Ivan Dombaj u Petrijancu, a zamjenici gradonačelnika Hrvoje Kovač u Lepoglavi i Renata Potočnik u Ludbregu.

–Petrijanec je bio utvrda HDZ-a i posebno me veseli što smo uz gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića osvojili još jednu općinu. Smatram da je nakon dugog niza godina Općina Petrijanec zavrijedila promjenu. Vjerujem da će Željko napraviti novi zaokret u općini – rekao je Habek. Novi petrijanečki načelnik zahvalio je biračima što su ga prepoznali kao kvalitetnog kandidata. – Izlaznost je bila jako velika i mogao sam samo očekivati da će to biti dobra rezultat. U Općinskom vijeću imamo pet vijećnika i zajedno s HNS-om imamo većinu. Kampanja je bila kvalitetna i korektna i uspjeli smo prezentirati mene kao osobu koja može pomoći Općini Petrijanec – izjavio je novi načelnik Željko Posavec.

– U Cestici je koalicija uspješna i zajedno s HNS-om smo ostvarili odličan rezultat, imamo većinu u Općinskom vijeću. U Lepoglavi je Hrvoje prvi mandat odradio izvrsno s mnogo inicijativa i truda. Pred njim je uspješan drugi mandat. U Maruševcu smo nakon dugog niza godina promijenili vodeću garnituru. Vjerujem da će Mario dati velik doprinos razvoju Maruševca – nastavio je Habek te najavio kako bi trebala izgledati budućnost stranke u Varaždinskoj županiji. – SDP je u kriznim situacijama uvijek bio najjači i spremni smo na izazove koji nas čekaju u sljedeće četiri godine. Istim brojem vijećnika u svim općinama i gradovima kao i prije četiri, ponavljanjem rezultata u Ludbregu i novim načelničkim mandatom u Petrijancu, ostvarili dobar rezultat i vjerujem da ćemo u sljedeće četiri godine stranku pripremiti za još neke izazove i da ćemo za četiri godine ostvariti još bolji rezultat na području Varaždinske županije – dodao je predsjednik županijskog SDP-a, koji je komentirao i rezultat Alena Kišića za varaždinskog gradonačelnika. – U prvom krugu u Varaždinu Čehok je ostvario veliku prednost. Vjerovali smo da možemo tu prednost nadoknaditi, ali birači su odlučili da Čehok bude gradonačelnik i čestitam mu na tom uspjehu. Stranka će analizirati izbore, ali mogu reći da je Alen Kišić bio najbolji kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina i ima moju podršku – kazao je Habek.