Predsjednik Bernardić posjetio Špancirfest

Aktualno, Press 23. kolovoza 2017

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u srijedu u Varaždinu izjavio da će SDP ponovno predložiti zakon o minimalnoj plaći s ciljem da, kako je rekao, ona dugoročno bude 60 posto prosječne plaće.

Bernardić je u srijedu u društvu stranačkih kolega i predsjednika Županijske organizacije SDP-a Marija Habeka posjetio kulturno-turističku manifestaciju Špancirfest.
Nakon obilaska varaždinskih ulica i razgovora s građanima Bernardić je izjavio da je SDP tradicionalno najjača stranka na sjeveru Hrvatske i da mu je zadatak „napraviti nešto dobro za ljude koji žive na sjeveru, pogotovo za one koji rade za najmanje plaće“. „Zato smo i predložili i opet ćemo, budući da nas vladajući nisu htjeli slušati nego su to i gurnuli pod tepih – to je zakon o minimalnoj plaći. Cilj nam je da u Hrvatskoj dugoročno minimalna plaća bude 60 posto prosječne plaće. Bez toga ne ide“, rekao je Bernardić.
Bernardić je dodao da vladajući nisu proveli ni reformu obrazovanja. „Njemačka, Crna Gora i još neke zemlje prepisuju našu obrazovnu reformu. Naša Vlada nažalost ne prihvaća ono dobro što imamo ovdje“, rekao je predsjednik SDP-a koji smatra da se na sjeveru vrijedno radi.
„Moramo učiniti sve da država ni na jedan način ne koči one bolje, ali da omogući onima koji su lošiji da žive. Moramo u Hrvatskoj napraviti stvarnu decentralizaciju jer ona, pogotovo fiskalna decentralizacija, je ključ uspjeha“, Bernardićeva je poruka iz Varaždina.