Županijska organizacija SDP-a analizirala rezultate izbora

Aktualno, Press 12. studenoga 2015
Županijski SDP među prvima je krenuo s analizom nedavno održanih parlamentarnih izbora.  Na  sjednici Županijskog odbora stranke iskazano je zadovoljstvo rezultatima, kako u trećoj izbornoj jedinici, tako i na području Varaždinske županije.
 – Naša je lista ostvarila najbolji rezultat i najveći broj mandata od svih 10 izbornih jedinica i zato smo zadovoljni rezultatima izbora. Zadovoljni smo i zbog činjenice da je koalicija Hrvatska raste pobijedila u svim gradovima i u najvećem broju općina u našoj županiji. Pritom smo dostigli broj glasova koji nam je i bio cilj uoči izbora. Kandidat SDP-a Siniša Hajdaš Dončić prvi je i po broju preferencijalnih glasova u trećoj izbornoj jedinici, a samo u našoj županiji su SDP-ovi kandidati osvojili desetak tisuća preferencijalnih glasova, iako smo se u kampanji fokusirali samo na liste bez isticanja i kampanja za pojedince. I kao stranka i koalicija na nacionalnoj razini smo postigli dobar rezultat, koji će biti još značajniji ukoliko SDP s partnerima uspije formirati Vladu čemu se iskreno nadamo – izjavio je predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek. Dodajmo da je Habek na nedjeljnim izborima osvojio svoj treći uzastopni saborski mandat.
SDP je na području treće izborne jedinice osvojio tri pojedinačna mandata. Uz Habeka i ministra u još uvijek aktualnoj Vladi ponovo je saborski mandat osvojila i Dragica Zgrebec iz Međimurske županije.
Na sjednici Županijskog odbora pohvaljen je i rad i aktivnosti u pripremi i provedbi izbora SDP-ovog županijskog izbornog stožera kojim je predsjedao potpredsjednik stranke Alen Kišić. Također, donesena je i odluka o sazivanju redovne godišnje izvještajno-tematske konvencije. Konvencija održati početkom prosinca u Varaždinu.
Prenijeto s portala aktualno.hr