U Ivancu održana tribina na temu hrvatske vanjske politike

Aktualno 21. listopada 2018

Gradske organizacije Foruma mladih i SDP-a Ivanec ove su srijede, 17. listopada 2018 godine, organizirali tribinu na temu hrvatske vanjske politike.

Gosti tribine i govornici na tribini bili su Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Vesna Pusić, bivša ministrica Vanjskih poslova i europskih integracija i saborska zastupnica, Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-a i Eva Amalija Orešković, međunarodna tajnica Foruma mladih SDP-a Hrvatske. U punom Ribičkom domu u Ivancu, prisutni građani imali su priliku čuti različita razmišljanja o aktualnim vajnskopolitičkim događajima, kao što su nedavno održani izbori u susjednoj BIH, Brexit, odnosi Hrvatske sa zemljama u našem susjedstvu, a imali su i prilike postaviti mnoga pitanja i dati svoja mišljenja nakon uvodnih govora gostiju.

“Svrha ove tribine je prije svega ona edukativnog i informativnog karaktera, kako bi naši sugrađani imali mogućnost osobno razgovarati sa onima koji su godinama aktivno sudjelovali u (su)kreiranju hrvatske vanjske politike, ali i davanje prijedloga i sugestije, a time i uključenje naših sugrađana u niz političkih procesa, koji izravno utječu na njihove živote u Hrvatskoj. Veseli nas iznimno dobra posječenost i vjerujemo kako su ovakve tribine upravo jedan od mehanizama povezivanja naših građana sa onima koji na političkoj razini donose odluke.” – poručili su tom prilikom ivanečki SDP-ovci, predsjednik Čedomir Bračko i predsjednik Savjeta za članstvo i organizacije Daniel Vlaisavljević.

U realizaciji sudjelovala je županijska organizacija, predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić-Vupora istaknula je utjecaj vanjske politike na svakodnevni život ljudi pograničnog područja u Varaždinskoj županiji. Tribini su prisustvovali i predsjednici Gradske organizacije SDP-a Varaždin i Lepoglava, Miroslav Marković i Hrvoje Kovač te predsjedni Općinske organizacije SDP-a Maruševec Mario Klapša.

Predsjednik županijskog Foruma mladih SDP-a Luka Zrinski naglasio je uključenost Foruma mladih u sve sfere djelovanja stranke, dok se Mihael Slunjski zahvalio se na odazivu i najavio nove akcije ivanečkog Foruma mladih.